Hoe vraagt u een verblijfsvergunning aan? TEV

TEV procedure aanvraag verblijfsvergunning


Mensen die zich in Nederland willen vestigen, dienen te beschikken over een visum: een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV). Voor hen bestaat de TEV-procedure (Toegang en Verblijf) waarin wordt beslist over de verlening van het visum én de verblijfsvergunning. Er hoeft dus geen aparte aanvraag meer ingediend te worden voor een verblijfsvergunning.



Wet modern migratiebeleid


Met de inwerkingtreding van de Wet modern migratiebeleid per 1 juni 2013, hoeft er nog maar één aanvraag te worden ingediend voor de MVV en de verblijfsvergunning samen. De procedure Toegang en Verblijf (TEV) vervangt de verblijfsprocedures: aanvraag Machtiging tot Voorlopig Verblijf en de aanvraag om een verblijfsvergunning.


Voorwaarden voor een verblijfsvergunning


Er wordt nog maar één keer getoetst of u voldoet aan de voorwaarden voor het verlenen van een verblijfsvergunning. Bij een positieve beslissing kunt u de MVV ophalen en Nederland inreizen. De MVV geeft u het recht de Nederlandse grens over te steken. Er hoeft geen verblijfsvergunning meer te worden aangevraagd. De verblijfsvergunning wordt automatisch in korte tijd (twee weken) na binnenkomst verstrekt.



TEV procedure


Om de TEV-procedure in gang te zetten dient men allereerst een aanvraagformulier voor Toegang en Verblijf te downloaden. Er zijn twee aparte aanvraagformulieren te onderscheiden: een voor de referent en een voor de buitenlandse partner of het gezinslid. De referent kan de aanvraag indienen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland, de buitenlandse partner of het gezinslid dient zich hiervoor te vervoegen op de Nederlandse ambassade of het consulaat.
Om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen verdient het aanbeveling deze door de referent in Nederland in te laten dienen. Bovendien adviseren wij u de aanvraag per aangetekende post te versturen en een kopie te bewaren voor uw eigen administratie.




Download aanvraagformulier MVV